Over Ilse

Over Ilse


“Als je hond goed in z’n vel zit,
dan kun jij er meer van genieten.”

Honden zijn ontzettend belangrijk voor mij. Bij ieder belangrijk moment in mijn leven was er mijn hond voor mij. Ik kan mij dan ook geen leven zonder mijn hond voorstellen.

Dat ik in mijn leven iets met honden zou gaan doen, wist ik al op jonge leeftijd. Na mijn opleiding tot hondentrimster ben ik in 2001 mijn eigen trimsalon gestart en heb ik de opleiding Kynologische Kennis (KK1 en KK2) gevolgd om meer inzicht te krijgen in onder meer de anatomie, beweging en de gezondheid van de verschillende hondenrassen.

Als hondentrimster zag ik vaak (oudere) honden met verschillende huid- en vachtproblemen waarbij de eigenaar soms ten einde raad was. Het vinden van een oplossing voor deze problemen vond (en vind) ik niet alleen leuk maar al snel bleek dat ik feeling heb voor dit soort en andere problemen.

De opleidingen Bach Bloesem consulent (1 en 2), Reiki (1 en 2), Communiceren met dieren en Aromatherapie bij honden bleken goed van pas te komen in mijn hondentrimsalon. Wel merkte ik dat er steeds meer vragen van klanten kwamen. Vragen die steeds meer gingen over het welzijn van de hond. Voor mij een reden om een volgende stap te zetten.

Het algehele welzijn van de hond in combinatie met het fysieke contact met een hond is voor mij belangrijk. De traditionele Chinese geneeskunde (‘TCM’) sluit hier vanuit een holistische benadering perfect op aan. Voor mijn is het dan ook een logische stap om hiermee aan de slag te gaan. TCM is complexe materie. Ik ben dan ook dankbaar dat Margreet Bouwmeester (www.alona.nl) mij ondersteund en begeleid de TCM op een juiste manier toe te passen.

Ilse van Oorschot